ALDEYA ROSÉ

POPIS

Odrůdy: Garnacha a Syrah

Výrazné růžové víno. Kombinace použitých odrůd dodala vínu harmonii a svěžest. Díky svému mohutnějšímu charakteru není určeno pouze k lehkému osvěžení, ale výborně se hodí k rizotům a těstovinám.

DEGUSTACE

Intenzívní růžová barva a výrazné aroma ovoce (zralé třešně, jahody a meruňky). V chuti v začátku lehce nasládlé, celkově svěží, harmonické, šťavnaté a přiměřeně tělnaté.

SERVÍROVÁNÍ

Optimální teplota konzumace je 7°C – 8°C.

ALDEYA TINTO

POPIS

Odrůdy: Tempranillo, Merlot, Cabernet Sauvignon a Syrah

Jedno z prvních vín vinařství. Během mnoha let se ukázalo, že cesta, kterou určilo, byla správná a zájem o toto charakteristické mladé víno z oblasti je trvalý. Energické, ovocné víno s komplexností u tohoto druhu vína neočekávané, díky pro Španělsko ne zcela obvyklé kombinací použitých odrůd.

DEGUSTACE

Jemně nafialovělá, atraktivní barva černé třešně. Ve vůni primární aroma odrůd červených plodů a květin spolu s jemným kořením. Víno je v chuti skvěle vyvážené, šťavnaté, s tóny ovoce, svěží a balzamické. Je to tělnaté víno se zralými taniny a jemnou dochutí.

SERVÍROVÁNÍ

Optimální teplota konzumace je 12°C – 14°C.

ALDEYA CHARDONNAY

POPIS

Odrůdy: Chardonnay

Tradiční bílé víno ovocného charakteru, svěží a harmonické.

DEGUSTACE

Víno třpytivě žluté barvy s nazelenalými odlesky, charakterizujícími jeho mladost. Ve vůni intenzívní aroma ovoce (jablko, hruška, citrusové plody) a květin. V chuti je plné a tělnaté s příjemně vyváženou kyselinou, vytvářející osvěžující dochuť.

SERVÍROVÁNÍ

Optimální teplota konzumace je 7°C – 8°C.

ALDEYA GARNACHA

POPIS

Odrůdy: Garnacha

Velmi osobité odrůdové červené víno.

DEGUSTACE

Víno rubínově červené barvy s vůní lesních plodů (ostružiny, maliny), koření a tóny kakaa, pocházející z krátkého ležení v barikovém sudu. V chuti plné, kulaté, s dlouhou a elegantní dochutí.

SERVÍROVÁNÍ

Optimální teplota konzumace je 12°C – 14°C.

ALDEYA RESERVA

POPIS

Odrůdy: Tempranillo, Merlot a Cabernet Sauvignon

Víno klasického stylu v provedení vinařství Pago de Aylés. Tzn., že jeho ovocný a vyvážený charakter integruje unikátní suché, kamenité, jílovitě vápenaté podloží, dobře zralé a sytě zbarvené hrozny a zrání v kvalitních, barikových sudech.

DEGUSTACE

Barva rubínově červená s karmínovým okrajem. Ve vůni aroma lesního ovoce s jemnými tóny kůže a dřevin. V chuti mohutné, s jemnými taniny, elegantní. Vhodné k archivaci (8 až 10 let).

SERVÍROVÁNÍ

Optimální teplota konzumace je 14°C – 16°C.

SERENDIPIA SYRAH

LEGENDA

Slovo Serendipia je perského původu a vyjadřuje schopnost uskutečnit náhodné objevy díky vlastní houževnatosti. Zároveň vyjadřuje nadšení a zvědavost – typické vlastnosti protagonistů perské legendy „Tři princové ze Srí Lanky (= Serendip)“.

POPIS

Víno prochází 30-ti denní postfermentační macerací s cílem dosažení kvalitních taninů, které umožní následné uložení vína v barikových sudech z francouzského dubu z vybraných bednářství po dobu více než 12 měsíců.

DEGUSTACE

Barva velmi intenzívní, čistá a třpytivá. Výsledkem péče, věnované výrobě tohoto vína, je elegantní, atraktivní a velmi vyvážené aroma s nádechem dřeva vysoké kvality. Svěží, harmonická a sametová chuť, ve které se snoubí zajímavé tóny pražení a zralého ovoce s typicky odrůdovým, fialkovým charakterem, přechází v dlouhou a příjemnou, čokoládovou dochuť.

SERVÍROVÁNÍ

Optimální teplota konzumace je 14°C.

SERENDIPIA CHARDONNAY

LEGENDA

Slovo Serendipia je perského původu a vyjadřuje schopnost uskutečnit náhodné objevy díky vlastní houževnatosti. Zároveň vyjadřuje nadšení a zvědavost – typické vlastnosti protagonistů perské legendy „Tři princové ze Srí Lanky (= Serendip)“.

POPIS

Víno prochází předfermentační macerací při nízké teplotě (8ªC) po dobu 6 hodin. Kvašení při řízené teplotě. Zrání 4 měsíce v nových barikových sudech z dubů z franc. oblasti Allier.

DEGUSTACE

Slámově žlutá barva se zelenkavými odlesky. Květinová vůně s tóny tropického ovoce a vanilky. V ústech vyvážené, středně tělnaté s živou kyselinkou a šťavnatou, výraznou a dlouhou dochutí.

SERVÍROVÁNÍ

Optimální teplota konzumace je 8°C.